Cappella Calluna
Kleinkoor met een groot geluid

Kerstconcert 2008

'Which was the Son of...'

Kerst- en kerkmuziek uit alle windstreken

Dit unieke concert voerden wij 26 december 2008 uit in de Mariakerk in Apeldoorn. Het concert was onderdeel van het festival Geloven in Gelderland; een provinciebreed cultuurhistorisch festival ter afsluiting van het jaar van het Religieus Erfgoed, dat plaatsvond van oktober tot en met december 2008. De bijzondere muziekkeuze van onze dirigente leidde weer tot een verrassend repertoire. Religieuze liederen uit verschillende werelddelen en verschillende tijdperken passeerden de revue.

We namen de bezoekers mee op een wereldreis door de religieuze muziek. We begonnen onze reis in Brazilië met het Ave Maria van Heitor Villa-Lobos, en Mexico: Magnificat Quarti Toni van Francisco López Capillas.

Het tweede blok voerde ons naar Nederland, met O salich, heylich Betleëm van Marius Adrianus Brandts Buys, vervolgens naar Nieuw-Zeeland: de Lullaby Carol van David Hamilton, en via een bewerking van William Blakes Infant Joy van Rikuya Terashima uit Japan naar The Huron Carol, een bekende indiaanse Christmascarol uit Canada in een arrangement van Eleanor Daley.

In het derde blok ging de reis naar Hongarije, waar we het Pater noster van Franz Liszt zongen. We sloten onze wereldreis af met een bezoek aan het Estland van Arvo Pärt met …Which was the son of…

Intermezzo's

De intermezzo's werden verzorgd door Willeke den Hertog-Smits op orgel. In het eerste intermezzo speelde zij vier verzen uit Magnificat II Toni van Matthias Weckmann. In het tweede gedeelte speelde zij Les Bergers, Les Anges en Les Mages uit La Nativité van Olivier Messiaen.