Cappella Calluna
Kleinkoor met een groot geluid

Divine Cecilia!

Divine Cecilia! voerden we uit op 16 april 2023. Op het programma stond zoals gewoonlijk weer gevarieerd repertoire uit verschillende stijlperioden. 

We begonnen het concert met een aantal geestelijke liederen uit de renaissance en de vroege barok. Claudio Monteverdi’s Ave Maria, het Agnus Dei uit de Mass for Three Voices van William Byrd, een lied voor de tweede paasdag van Georg Philipp Telemann en een motet van de Nederlandse componist Jan Tollius.
Via de hedendaagse geestelijke muziek van John Tavener, van wie we zijn versie van het Onze Vader zongen en de Missa Hungarica van de Hongaarse componiste Emöke Tavasszy kwamen we uit bij het titelstuk van ons concert: Divine Cecilia!, een ode aan de heilige Cecilia en de muziek. Only music is the food of love, zongen we in het stuk uit de late achttiende eeuw van de Engelse componist Samuel Webbe.  
Het laatste deel van het concert was gewijd aan de wereldlijke muziek. De liefde in al zijn facetten kwam voorbij in madrigalen uit de renaissance van Thomas Bateson, Thomas Weelkes en John Wilbye. We gingen even bij Wolfgang Amadeus Mozart langs met zijn Più non si trovano, de negentiende eeuw bracht ons een speels lied van John Liptrot Hatton op een sprankelende tekst van Shakespeare en we zongen een melancholiek liefdeslied van de hedendaagse Franse componist Denis Rouger op een zestiende-eeuwse tekst van Pierre de Ronsard. 

Onze gastmusici, het saxofoon-duo Julian van der Linden en Daphne Wesseling, speelden in de twee intermezzo’s stukken van Jean-Baptiste Barrière, Steven Verhelst, Ángel Villoldo, José Elizondo en Johann Sebastian Bach.