Cappella Calluna
Kleinkoor met een groot geluid

Onze projecten 

Nieuw project start op 12 september 2023 

Op 12 september 2023 starten we met een nieuw project, waarvoor we nieuwe koorleden zoeken.
Op het programma staan o.a. werken uit de renaissance van William Byrd en Orlandus Lassus, een achttiende- eeuwse partsong van Samuel Webbe jr. en een liederencyclus van de Estse componist Veljo Tormis (1930-2017). Het programma wordt nog uitgebreid.

Divine Cecilia!  Reprise op de Open Monumentendagen 2023 

Eind oktober 2022 startten we met een project dat al repeterenderwijs de naam Divine Cecilia! kreeg. Cecilia, de beschermheilige van de muzikanten en de zangers, was ons gunstig gezind: na de moeilijke coronatijd konden we dit project eindelijk weer met een concert afsluiten. Het concert heeft inmiddels plaatsgevonden op zondag 16 april 2023 in de Doopsgezinde Kerk aan de Paslaan in Apeldoorn. Het saxofoon-duo Julian van der Linden en Daphne Wesseling verzorgde twee intermezzo's. Ondanks het gemis van twee leden door ziekte, was het een succesvol concert. 

Een gedeelte van het repertoire van dit concert zullen we op zaterdag 9 september tijdens de Open Monumentendagen 2023 ten gehore brengen in de Martinuskerken in Warnsveld en Bussloo.

Op het programma stond zoals gewoonlijk weer gevarieerd repertoire uit verschillende stijlperioden. We begonnen het concert met een aantal geestelijke liederen uit de renaissance en de vroege barok. Claudio Monteverdi’s Ave Maria, het Agnus Dei uit de Mass in Three Voices van William Byrd, een lied voor de tweede paasdag van Georg Philipp Telemann en een motet van de Nederlandse componist Jan Tollius.

Via de hedendaagse geestelijke muziek van John Tavener, van wie we zijn versie van het Onze Vader zongen en de Missa Hungarica van de Hongaarse componiste Emöke Tavasszy kwamen we uit bij het titelstuk van ons concert: Divine Cecilia!, een ode aan de heilige Cecilia en de muziek. Only music is the food of love, zongen we in het stuk uit de late achttiende eeuw van de Engelse componist Samuel Webbe. 

Het laatste deel van het concert was gewijd aan de wereldlijke muziek. De liefde in al zijn facetten kwam voorbij in madrigalen uit de renaissance van Thomas Bateson, Thomas Weelkes en John Wilbye. We gingen even bij Wolfgang Amadeus Mozart langs met zijn Più non si trovano, de negentiende eeuw bracht ons een speels lied van John Liptrot Hatton op een sprankelende tekst van Shakespeare en we zongen een melancholiek liefdeslied van de hedendaagse Franse componist Denis Rouger op een zestiende eeuwse tekst van Pierre de Ronsard. 

Open Monumentendagen 2023

Mocht je kennis met ons willen maken, kom dan naar een van onze optredens op 9 september 2023 tijdens de Open Monumentendagen 2023. We zingen om 11.00 uur in de Martinuskerk in Warnsveld en rond 14.00 uur in de Sint Martinuskerk in Bussloo. 

Meer weten? Neem dan contact op met Agnes Bruggeman, tel. 06-44600407 of via de mail agnesbruggeman@gmail.com