Cappella Calluna
Kleinkoor met een groot geluid

Onze projecten 

Divine Cecilia! 

Eind oktober 2022 zijn we gestart met een project dat al repeterenderwijs de naam Divine Cecilia! heeft gekregen. Cecilia, de beschermheilige van de muzikanten en de zangers, was ons het afgelopen seizoen gunstig gezind: na de moeilijke coronatijd hopen we dit project eindelijk weer met een concert af te kunnen sluiten. Het concert zal plaatsvinden op zondag 16 april 2023 in de doopsgezinde kerk aan de Paslaan in Apeldoorn. Het saxofoon-duo Julian van der Linden en Daphne Wesseling zal twee intermezzo's verzorgen. 

Op het programma staat zoals gewoonlijk weer gevarieerd repertoire uit verschillende stijlperioden. We beginnen het concert met een aantal geestelijke liederen uit de renaissance en de vroege barok. Claudio Monteverdi’s Ave Maria, het Agnus Dei uit de Mass in Three Voices van William Byrd, een lied voor de tweede paasdag van Georg Philipp Telemann en een motet van de Nederlandse componist Jan Tollius.

Via de hedendaagse geestelijke muziek van John Tavener, van wie we zijn versie van het Onze Vader zingen en de Missa Hungarica van de Hongaarse componiste Emöke Tavasszy komen we uit bij het titelstuk van ons concert: Divine Cecilia!, een ode aan de heilige Cecilia en de muziek. Only music is the food of love, zingen we in het stuk uit de late achttiende eeuw van de Engelse componist Samuel Webbe. 

Het laatste deel van het concert is gewijd aan de wereldlijke muziek. De liefde in al zijn facetten komt voorbij in madrigalen uit de renaissance van Thomas Bateson, Thomas Weelkes en John Wilbye. We gaan even bij Wolfgang Amadeus Mozart langs met zijn Più non si trovano, de negentiende eeuw brengt ons een speels lied van John Liptrot Hatton op een sprankelende tekst van Shakespeare en we zingen een melancholiek liefdeslied van de hedendaagse Franse componist Denis Rouger op een zestiende eeuwse tekst van Pierre de Ronsard. 


Zing je mee?

Na het concert begint de zomerstop, maar begin september starten we met een nieuw project, waarvoor we nieuwe projectleden zoeken. De plannen voor het nieuwe project zijn nog niet afgerond, dus houd de website in de gaten voor nadere info. Mocht je nu al eens willen kijken hoe het er aan toegaat tijdens de repetities: je bent van harte welkom om een repetitie bij te wonen. We repeteren op dinsdagavond in de Doopsgezinde kerk aan de Paslaan in Apeldoorn. 

Heb je zin om eens kennis te komen maken? Neem dan contact op met Agnes Bruggeman, tel. 06-44600407 of via de mail agnesbruggeman@gmail.com