Cappella Calluna
Kleinkoor met een groot geluid

Onze projecten

Cappella Calluna is weer van start gegaan! 

Het programma is samengesteld rond  componisten die dit jaar herdacht worden, zoals Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621). Hij was een beroemd organist en schreef ook bewerkingen van alle 150 psalmen. Wij zingen daarvan enkele 4-stemmige zettingen.

Wilhelm Stenhammar, een Zweeds componist, werd 150 jaar geleden geboren. Zijn lied September, op tekst van de Deense dichter Jacobsen, verklankt op lyrische wijze de sfeer van een stille najaarsavond. Een andere Scandinavische componist was Jean Sibelius (1865-1957), afkomstig uit Finland. Hij koos een Zweeds gedicht, Drömmarna, waarin de onvergankelijkheid van dromen bezongen wordt, en schreef er dromerige noten met verrassende harmonieën bij.

Lydia Koidula, geboren in Estland, was dichteres in een tijd dat zoiets voor vrouwen nog ongepast werd gevonden. Maar ze was erg geliefd en haar gedicht Mu isamaa on minu arm werd op muziek gezet door Aleksander Kunileid voor het eerste Estse Zangfestival in 1869. Cyrillus Kreek (1889-1962) maakte een zetting van deze melodie voor gemengd koor.

Als barokke tegenhanger tussen het Renaissance- en het nieuwere repertoire, drie korte Engelstalige anthems van Henry Purcell (1659-1695), waaronder een Alleluia. Een kort, dansend loflied dat je ritmisch soms net even op het andere been zet.

Het programma zal nog verder aangevuld worden. Op dit moment weten we nog niet wanneer we het project gaan uitvoeren.

Ter inspiratie: uitvoeringen van enkele werken op Youtube (door andere koren). Van Sweelinck, Purcell, Stenhammar, en Sibelius.

Zing je mee?

Er is op dit moment geen plaats voor nieuwe leden voor het huidige project. Maar heb je interesse om mee te zingen vanaf november? Meld je gerust alvast aan! Dat kan met onderstaand formulier. De repetities zijn op dinsdagavond. Meer informatie over meezingen en de repetitieavonden.