Cappella Calluna
Kleinkoor met een groot geluid

Onze projecten 

Project Pastorale - concert op 14 april 2024 

Op 12 september 2023 zijn we met een nieuw project begonnen. Op het programma staan o.a. werken uit de renaissance van William Byrd en Orlandus Lassus, een mis van de barok-componist Antonio Lotti, achttiende- eeuwse liederen van de Engelse componisten Samuel Webbe jr. en Jonathan Battishill en en een liederencyclus van de Estse componist Veljo Tormis (1930-2017). 

Op 14 april 2024 zal het project Pastorale worden afgesloten met een concert. 

Het vorige project: Divine Cecilia!  

Eind oktober 2022 startten we met een project dat al repeterenderwijs de naam Divine Cecilia! kreeg. Cecilia, de beschermheilige van de muzikanten en de zangers, was ons gunstig gezind: na de moeilijke coronatijd konden we dit project eindelijk weer met een concert afsluiten. Het concert heeft inmiddels plaatsgevonden op zondag 16 april 2023 in de Doopsgezinde Kerk aan de Paslaan in Apeldoorn. Het saxofoon-duo Julian van der Linden en Daphne Wesseling verzorgde twee intermezzo's. Ondanks het gemis van twee leden door ziekte, was het een succesvol concert. 

Op het programma stond zoals gewoonlijk weer gevarieerd repertoire uit verschillende stijlperioden. We begonnen het concert met een aantal geestelijke liederen uit de renaissance en de vroege barok. Claudio Monteverdi’s Ave Maria, het Agnus Dei uit de Mass in Three Voices van William Byrd, een lied voor de tweede paasdag van Georg Philipp Telemann en een motet van de Nederlandse componist Jan Tollius.

Via de hedendaagse geestelijke muziek van John Tavener, van wie we zijn versie van het Onze Vader zongen en de Missa Hungarica van de Hongaarse componiste Emöke Tavasszy kwamen we uit bij het titelstuk van ons concert: Divine Cecilia!, een ode aan de heilige Cecilia en de muziek. Only music is the food of love, zongen we in het stuk uit de late achttiende eeuw van de Engelse componist Samuel Webbe. 

Het laatste deel van het concert was gewijd aan de wereldlijke muziek. De liefde in al zijn facetten kwam voorbij in madrigalen uit de renaissance van Thomas Bateson, Thomas Weelkes en John Wilbye. We gingen even bij Wolfgang Amadeus Mozart langs met zijn Più non si trovano, de negentiende eeuw bracht ons een speels lied van John Liptrot Hatton op een sprankelende tekst van Shakespeare en we zongen een melancholiek liefdeslied van de hedendaagse Franse componist Denis Rouger op een zestiende eeuwse tekst van Pierre de Ronsard. 

Open Monumentendagen 2023

Een gedeelte van het repertoire van het concert Divine Cecilia! hebben we op zaterdag 9 september tijdens de Open Monumentendagen 2023 ten gehore gebracht in de Martinuskerken in Warnsveld en Bussloo.