Cappella Calluna
Kleinkoor met een groot geluid

Onze projecten

Nieuw project gestart op 25 oktober 2022

Op 25 oktober 2022 zijn we begonnen aan een nieuw project. Zoals gewoonlijk staat er weer gevarieerd repertoire uit verschillende stijlperioden op de lessenaar. We zingen een aantal liederen uit de renaissance, waaronder het verstilde motet O magnum mysterium van Tomás Luis de Victoria; Il bianco e dolce cigno, een Italiaans madrigaal geschreven door Jacob Arcadelt, een ritmisch verrassend chanson van Orlando di Lasso, En m’oyant chanter; en van dezelfde componist de Maria-antifoon Ave Regina Caelorum. Vervolgens gaan we even bij Mozart langs, met Viva la libertà uit zijn opera Don Giovanni.

De negentiende eeuw brengt ons Over hill, over dale, een speels lied van John Hatton op een sprankelende tekst van Shakespeare, en we maken een uitstapje naar Skandinavië, met I seraillets Have, een Deens gedicht op muziek gezet door de Zweedse componist Wilhelm Stenhammar.

Weer een stapje verder in de tijd komen we bij Zoltán Kodály; hij componeerde het vurige Békesség-óhajtás. Hedendaagse muziek ontbreekt niet in dit programma: we zingen o.a. het stralende O radiant dawn van James Macmillan, en het vloltte Ubi bene van Ester Mägi, die in Estland bekend stond als de First lady of Estonian Music. Gaandeweg zal het repertoire verder uitgebreid worden.

Zing je mee?

In het huidige project van Cappella Calluna is nog plaats voor nieuwe projectleden. Meer informatie over meezingen en de repetitieavonden. We repeteren op dinsdagavond in de Doopsgezinde kerk in de Paslaan. 

Heb je zin om eens kennis te komen maken? Neem dan contact op met Agnes Bruggeman, tel. 06-44600407 of via de mail agnesbruggeman@gmail.com.