Cappella Calluna
Kleinkoor met een groot geluid

Zomerproject: Plekken van plezier

‘Plekken van plezier’ is het thema van ons optreden op Open Monumentendag, 14 september. Dat belooft een vrolijk repertoire! Het wordt weer een mix van oude en nieuwe muziek.

We beginnen in de renaissance met een uitbundig danslied, Strike it up, tabor van Thomas Weelkes. Pierre Certon belandde in zijn jonge jaren bijna in de gevangenis omdat hij liever een potje voetbal speelde dan naar de mis te gaan, een teken van levenslust dat ook te horen is in zijn Je ne fus jamais si aise.

Als er ergens in de Bijbel sprake is van plezier, dan wel in het Hooglied. Jean de Castro, tegenwoordig vrijwel onbekend maar tijdens zijn leven bijna net zo populair als Orlando di Lasso, koos daaruit een paar verzen voor zijn prachtige motet Veni in hortum meum. Van hem zingen we ook een chanson, Allons gayment, over twee gelieven en een kasteel met stenen van zilver en goud.

Sethus Calvisius schreef in vroegbarokke stijl een loflied op de muziek, Viel schöner Künst, waar het plezier vanaf spat.

Heel andere spetters klinken er in het hedendaagse Pluie d’été van Yvonne Desportes. Daar is het de regen die zich vermaakt, plic et ploc et plac et tac. In een oud feestlied, Cohors Generosa, op muziek gezet door de twintigste-eeuwse componist Zoltán Kodály prijzen studenten hun professor, soms in subtiele piano-akkoorden, dan weer uit volle borst.

Wil je meezingen?

Er is nog ruimte voor bassen.

De repetities zijn op dinsdagavond. We zijn gestart op 7 mei. Van 9 juli tot en met 20 augustus zijn er geen repetities vanwege de zomervakantie. Meer informatie over meezingen en de repetitieavonden.

Je kunt je aanmelden met onderstaand formulier.

E-mail
Info