Cappella Calluna
Kleinkoor met een groot geluid

Onze projecten

Cappella Calluna start 1 september weer met zingen! Met 1,5 meter afstand, en onder voorbehoud van nieuwe maatregelen. We hebben een gevarieerd repertoire met muziek in diverse stijlen  en talen. Op het programma staan onder andere de volgende liederen:

  • Hans Leo Hassler (1564-1612), All Lust und Freud, een vrolijke gaillarde. Een Duits danslied dat dankzij het falala refrein een Italiaans tintje krijgt.
  • Jean Sibelius (1865-1957), Drömmarna. Sibelius was een Fins componist. Hij koos een Zweeds gedicht over de onvergankelijkheid van dromen, en schreef er dromerige noten bij, met verrassende harmonieën.
  • Thomas Tomkins (1572-1656), Arise, o Lord, and have mercy. Tomkins was een van de grootste componisten van de Engelse renaissance. Dit anthem, op tekst van psalm 102, is geschreven in de voor die tijd zo karakteristieke polyfone stijl.
  • Sethus Calvisius (1556-1615), Viel schöner Künst und Gaben. Een loflied op de muziek in vroegbarokke stijl waar het plezier vanaf spat.
  • Henry Purcell (1659-1695), Alleluia. Een kort, dansend loflied dat je ritmisch soms net even op het andere been zet.
  • Damián Sánchez, arr. Vivian Tabbush, A Que Florezca Mi Pueblo. In de jaren 70 werd dit lied gezongen door Mercedes Sosa.

Ter inspiratie: uitvoeringen van 3 werken op Youtube (door andere koren). Van Hassler, Purcell en Sibelius.

Zing je mee?

Er is plaats voor alten, tenoren en bassen. De repetities zijn op dinsdagavond. Meer informatie over meezingen en de repetitieavonden.

Je kunt je aanmelden met onderstaand formulier.


E-mail
Info